HATAY / İSKENDERUN - Alpaslan Ortaokulu

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz öğrencisi Harun Ağal 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle ilçemiz genelinde düzenlenen resim yarışmasında ikinci oldu ve  hediyesini Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Sn. Hakan TUTUCU'dan aldı. Öğrencimize teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Alpaslan Ortaokulu Ankara'da

Cumhuriyetimizin 100. yılında 40 öğrencimizi başkentimiz, baş tacımız Ankara'ya götürdük. Öğrencilerimiz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'i, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve ilk Meclisimizi ziyaret ettiler. Bu unutulmayacak gezimizde sponsorumuz olan, maddi manevi desteklerini üzerimizden eksik etmeyen Derya Grup'a ve emeği geçen kıymetli öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla deprem tatbikatımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Emeği geçen öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı bütün öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olsun. Aramıza yeni katılan öğretmenlerimize hoşgeldiniz derken  tayinleri çıktığı için aramızdan ayrılan  öğretmenlerimize özverili ve başarılı çalışmalarından, emeklerinden  dolayı çok teşekkür ederiz.

Ock

2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönemini tamamladık. Öğrencilerimiz karnelerini ve hediye kitaplarını aldılar. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Aile ve Sosyal Politikalar İskenderun İlçe Müdürü Yılmaz BALAMAN ve kurum çalışanları okulumuzu ziyaret ettiler. Ziyaretleri için kendilerine teşekkür ederiz.

Kas

İskenderun Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Kampüsünde 11 Kasım #MilliAğaçlandırmaGünü 'nde "Türkiye Yüzyılı'na Nefes" kampanyası kapsamında fidanları toprakla buluşturma etkinliğine katıldık.

Daha yeşil bir #Hatay,

Daha yeşil bir #İskenderun,

Daha yeşil bir #Türkiye için,

Bugün fidan, yarın nefes!

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını okulumuzda ve ilçemiz tören alanında coşku ile kutladık.

Ekm

Hatay Valiliği himayelerinde, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hatay Türk Kızılayı iş birliğinde, "Okulumda 'KAN'panya Var" Projesi bugün Köprübaşı Kızılay Kan Merkezi'nde Valimiz Sayın Rahmi Doğan'ın katılımı ve kan bağışıyla başlamıştır.

Kan bağışı sonrasında Valimiz Sayın Rahmi Doğan yaptığı konuşmasında; "Milli Eğitim Bakanlığımız Hatay Valiliğimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Türk Kızılay'ı işbirliği içerisinde "Okulumda 'KAN'panya Var"  projesi açılışı için burada olmaktan ve Kan vererek de bu Projeyi başlatmış olmaktan gurur duydum. Hepimiz "Okulumda 'KAN'panya Var"  projesine destek olacağız. Öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi velilerimizi "Okulumda 'KAN'panya Var" Projesine katılmaya davet ediyorum. "Okulumda 'KAN'panya Var" projesini başlatan başta İl Mili Eğitim Müdürümüz ve Ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış sonrasında Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kan Bağışçısı Yönetim Müdürü Dr. Metin Kalender, İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük, Hatay Kızılay Şube Başkanı Kudret Özbakış, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, Antakya ve Defne ilçesindeki tüm ilkokul ve anaokulu müdürlerinin katılımıyla "Okulumda 'KAN'panya Var" Projesi Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük tanıtım toplantısı konuşmasında; "Bu kampanyanın iki yönlü olduğunu bir yönünün kan bağışı diğer yönünün de eğitimle alakalı olarak öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz başta olmak üzere okullarımızın yer aldığı mahallelerde ikamet eden tüm vatandaşlarımızın kan bağışında bulunabilmesine ve bu noktada toplumsal bilincin artmasına vesile olduğu gibi geleceğin bağışçısı öğrencilerimizin bu etkinliklerle yetişmelerine de katkı sağlayacaktır. Ayrıca okullarımızda düzenlenen bu etkinliklerle okul, öğretmen ve veliler arasındaki bağ daha da güçlenecektir." dedi.

Sonrasında söz alan Hatay Kızılay Şube  Başkanı Kudret Özbakış; "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün önderliğinde yapılan bu proje için memnuniyetini dile getirerek böyle bir iyiliğe güzelliği vesile olan herkese teşekkür etti."

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Metin Kalender Kızılay'ın görev ve çalışma sistemi hakkında bilgi verdi.

Proje tanıtım toplantısı katılımcılar ve proje yürüten ekip ile çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

Ekm

OKULUMUZ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLERİ EMİN KOCA VE SABRİ SERİNGEL ÖNCÜLÜĞÜNDE, DİĞER ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN KATILIMIYLA DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.